Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Obnovljeni park ob vili Rafut privablja številne obiskovalce

Rafut Katja3

Za pred dvema mesecema odprti obnovljeni park ob Vili Rafut je veliko zanimanja, mestna občina Nova Gorica bo za dokončno piko na i 2,4 milijona evrov vredni obnovi morala dodati še upravljalca parka, urediti vstopno točko in parkirišča.

Park je odprt za javnost, obiskovalci si ga lahko brezplačno ogledajo vsak dan med 8. in 20. uro, zanimanja je precej, odzivi pa zelo dobri. A poleg težav s parkirišči, ki jih bo občina v bližini parka umestila predvidoma prihodnje leto, je nekatere v zadnjem obdobju zmotila tudi visoka trava, ki sicer obnovljen park kaže v neurejeni luči.

Rafut Katja1

Delno so „krive“ tudi vremenske razmere, pravijo na mestni občini. Podžupan Marko Tribušon: „Pogodbenik, ki skrbi za zelene ureditve, zasaditve dreves, opravlja delo tekoče, v skladu z naročilom. Kar se tiče dostopnih cest, košnje in preostalega, je bila mestna občina – zaradi kar velikega finančnega obsega - primorana razpisati javno naročilo.“

Razpis so ravno te dni tudi zaključili in podpisali pogodbo z novogoriško Komunalo, ki je že doslej sicer opravljala nujna dela. V parku bi prav prišle tudi sanitarije, kar naj bi prav tako uredili v prihodnjem letu: „Naslednja faza je predvidena po že sedanjih načrtih – ko je predvidena tudi obnova Rafutske vile, ki se bo obnavljala pod zahtevanimi kriteriji – načeloma v naslednjem letu.“

Za obnovo vile je zagotovljenih skoraj 5 milijonov evrov kohezijskih sredstev, pri čemer je celotna investicija ocenjena na več kot 7 milijonov evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down