Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Obnovljeni kamniti zidovi v spominskem parku na Trnovem

Trnovo Spominski Park

V Spominskem parku na Trnovem nad Novo Gorico je novogoriška mestna občina v sodelovanju z ministrstvom za obrambo v zadnjem času opravila investicijo v skupni vrednosti okoli 32.000 evrov. Kaj je bilo izvedenega, pojasni novogoriški podžupan Marko Tribušon:

V spominskem parku – edini in največji grobnici na območju naše občine, kjer je že več let bilo videti, da je precej dotrajana, smo v zadnjih mesecih opravili kar veliko delo, rekonstrukcijo. Predvsem smo vlagali v suhozide, ki služijo kot dostopna pot oziroma zaščita do tega spominskega parka.“

Od ministrstva za obrambo so pridobili 19.000 evrov, občina pa je vložila še nadaljnjih 13.000 evrov za dokončanje del. Obnovili so več kot 200 metrov suhozidov, investicija je že zaključena. Tribušon sicer dodaja, da je na območju Spominskega parka na Trnovem treba urediti še precej zadev, od razsvetljave do poti in napisov na spomenikih, zato nameravajo za ureditev tega in še drugih spomenikov NOB v občini, še kandidirati na razpisih ministrstva za obrambo v letih 2024 in 2025.

foto: FB MONG

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down