Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občinski sveti zavrnili edinega pravega kandidata za direktorja, Zdravstveni dom Sežana spet na začetku

Na tretji razpis za direktorja Zdravstvenega doma Sežana se je pred časom, kot edini, ki ustreza vsem razpisnim pogojem, prijavil Tilen Pahor. Za nastop funkcije so ga morale potrditi vse 4 kraško-brkinske občine ustanoviteljice. Komenski občinski svet ga je podprl, hrpeljsko-kozinski in divaški pa sta mu prižgala rdečo luč. Še pred jutrišnjim glasovanjem sežanskih svetnikov je tako jasno, da sežanski zdravstveni dom še naprej ostaja brez direktorja s polnimi pooblastili.

''Na razpis za direktorja Zdravstvenega doma Sežana sem se prijavil z resnimi nameni. Občanom, ki pričakujejo kakovostno zdravstveno oskrbo, sem želel s svojimi izkušnjami iz naše največje bolnišnice (UKC Ljubljana, op. p.) to tudi ponuditi. Ponudil sem tudi neko svežino in novost, me je pa odločitev občinskih svetov presenetila, predvsem zaradi tega, ker preden so me sploh spoznali, mi niso bili naklonjeni. Zdi se mi, da se je šlo tukaj na dvojna merila, čeprav sem bil edini kandidat med vsemi, ki sem izpolnjeval pogoje in ki bi lahko to delo tudi zasedel,'' je dejal Pahor.

Po pisanju Primorskih novic je največkrat slišani razlog za zavrnitev soglasja ta, da svetnikov ni prepričal. Očitali so mu tudi, da je v času od predstavitve do nastopa pred občinskimi svetniki spremenil nekatera stališča, zmotila jih je tudi namera, da bi okrepil nekatere samoplačniške storitve.

''Kako se bo Zdravstveni dom Sežana oz. člani sveta zavoda odločili naprej, ne morem komentirati. Mislim, da stanje tako zanje kot za zaposlene ne bo lepo, predvsem s tega naslova, ker že tako primanjkuje zdravnikov. Prav tako je zdajšnja v. d. direktorice še zdravnik, kar predstavlja še toliko manj odstotkov, ki jih ti za zdravstveno oskrbo nudiš pacientom,'' je povedal pahor in dodal, da si občinski sveti novosti in svežine niso želeli, ali so se jo morda celo bali ter da je delovalo, kot da so tako morali glasovati. Žalosti ga dejstvo, da mu noben od svetnikov sam ni podal razloga, zakaj z njim ni zadovoljen.

Zdravstveni dom Sežana je tako ponovno na začetku, na potezi je spet Svet zavoda, ki bo moral še pred koncem podaljšanega mandata sedanje v. d. direktorice Katje Simunich Knežević, ki se izteče 31. oktobra, imenovati novega vršilca dolžnosti. S tem pa se Pahorjeva zgodba s sežanskim zdravstvenim domom zaključuje, ponudb, kot trdi sam mu ne manjka, svoje izkušnje pa bo delil v zavodih, ki si to resnično želijo. Obljubil je, da ostaja v obalno-kraški regiji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down