Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občino Tolmin bo do volitev vodila Maša Klavora

Po skoraj 16 letih se je včeraj od vodenja Občine Tolmin predčasno poslovil dosedanji župan Uroš Brežan, ki je bil imenovan za ministra za okolje in prostor v novi vladi. Do lokalnih volitev konec leta oziroma izvolitve novega župana je Brežan za podžupanjo v funkciji županje imenoval občinsko svetnico z njegove liste in nekdanjo podžupanjo Mašo Klavora, ki smo jo zjutraj ujeli ob prihodu v novo službo.

Od danes je Maša Klavora prva ženska predstavnica na čelu Občine Tolmin in bo to delo opravljala poklicno, a za polovični delovni čas, saj ostaja hkrati tudi direktorica Fundacije Poti miru v Posočju.

Pri vodenju občine ji bosta pomagala podžupana Tomaž Štenkler in Matej Skočir. Slednjega je sicer vlada včeraj imenovala za sekretarja na okoljskem ministrstvu, tako da bo še naprej Brežanov tesen sodelavec, a ostaja obenem do konca mandata tudi v vlogi tolminskega podžupana.

Klavorovo pa čaka nadaljevanje zastavljenih projektov. Kmalu se bo sestal občinski svet in poleg rebalansa obravanaval še nekatere pomembne teme.

V naslednjih mesecih torej nekoliko spremenjenemu občinskemu vodstvu ne bo zmanjkalo izzivov, tako kot tudi ne Brežanu, ki pravi, da v njem ne glede na novo življenjsko poglavje ostaja „t'minski, puntarski duh“.

(foto: Občina Tolmin)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down