Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Tolmin z novim korakom v smeri modernizacije in trajnostnega razvoja

Župan Občine Tolmin Alen Červ in član uprave Petrola Jože Smolič sta danes podpisala pismo o nameri za izvedbo izmenjave nepremičnin in pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Na Logu. Potezo lahko razumemo kot nadaljnji korak v smeri modernizacije in trajnostnega razvoja Tolmina in okolice.

Dogovor družbi Petrol omogoča izgradnjo sodobnega prodajnega mesta na vzhodnem obrobju Tolmina. Z novim prodajnim mestom se bo premaknila športna infrastruktura, obstoječi prodajni mesti v Tolminu in na Mostu na Soči pa bosta prenehali z obratovanjem, s čimer bosta središči obeh naselij pridobili prostor za razvoj javnih storitev in izboljšanje kakovosti življenja.

Član uprave Petrola Jože Smolič: ''V zadnjem obdobju se je Petrol razvil tako s storitvami na strani energentov kot s storitvami na strani ponudbe in prostor, kjer smo sedaj umeščeni, nam več ne omogoča, da ponudimo to, kar bi Petrol lahko ponudil svojim kupcem. Nova lokacija z bistveno večjo površino nam bo omogočala obojestranski promet, umeščen ob krožišče, s tem pa smo dobili prostor, s katerim lahko ponudimo nove energente, ki prihajajo in s tem poskrbimo, da bo dolina vse bolj zelena. V končni fazi bo tam kup električnih polnilnic, prehrane, bar itn.''

Z izmenjavo bosta zemljišči, na katerih stojita obstoječi Petrolovi prodajni mesti, prešli v last Občine Tolmin, ki bo hkrati pridobila tudi zemljišče, na katerem je v industrijski coni Poljubinj nekoč obratovalo prodajno mesto. Podpisnika pričakujeta, da bi se gradnja novega prodajnega mesta Na Logu lahko začela v letu 2025.

Župan Alen Červ: ''Danes smo naredili en zelo pomemben korak k razvoju območja Na Logu, kjer je planiran nov bencinski servis, poleg njega pa še nov center zaščite in reševanja, policijska postaja in še eno območje, ki bo na voljo trgovskim ponudnikom. S tem današnjim pismom o nameri smo zastavili smer in časovnico izvedbe. Planiramo, da bi v letu 2026, da si pustimo nekaj manevrskega prostora, zadeva zaživela.''

Obenem se bodo lahko nadaljevali tudi načrti za ureditev središč Tolmina in Mosta na Soči, saj se bo po izgradnji obvoznice in selitvi Petrolovih prodajnih mest promet preselil na obrobje, s tem pa se bo sprostil prostor za umestitev okolju in prebivalcem prijaznih in uporabnih vsebin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down