Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Miren-Kostanjevica bi poleti na dražbi prodala objekt, v kateri deluje gostilna Tabor

Gostilna Tabor Vojscica
Foto: Restaurant Guru

Občina Miren – Kostanjevica je lastnica stavbe na Vojščici, v kateri deluje gostilna Tabor. Poleti namerava izpeljati javno dražbo, na kateri bi objekt prodala.

Sedanji najemnik je o tej nameri že obveščen, pravi župan Mauricij Humar, in dodaja upanje, da bo tam tudi po prodaji ostala gostilna ter da novi lastnik v objektu uredi tudi prenočišča – sobe ali apartmaje:
„Želimo pa si, ker je ob gostilni možno ustvariti tudi še nastanitvene kapacitete, da bi nov lastnik tudi v to investiral in s tem še obogatil turistično ponudbo na kraškem delu občine.“

V prvih desetih mesecih so v občini zabeležili 9.510 nočitev, kar je za četrtino več kot v istem obdobju lani. Občina je na tem področju po podatkih Severno Primorske gospodarske zbornice zabeležila najboljše rezultate v regiji.

„Prenočitve so v zadnjih letih v porastu, tudi kapacitete se povečujejo, vsekakor pa ocenjujejo, da so še potenciali in še potrebe. V letošnjem letu smo odprli nov avtokamp z avtodomi, tudi tukaj vidimo, da je obisk velik. In eno z drugim to našo destinacijo postavlja na piedestal ene prepoznavnejših destinacij v Sloveniji, kar si upam trditi,“ še dodaja župan Humar.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down