Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Komen praznuje

21. junij ni samo dan poletnega solsticija, temveč tudi dan, ko praznuje občina Komen. Občinski praznik so svetniki pred leti določili na dan, ko so sprejeli občinski grb in zastavo. Praznovanje se je začelo včeraj s slavnostno sejo občinskega sveta, nadaljuje pa danes z zabavo za občane na nogometnem igrišču v Komnu.

Župan občine Komen Erik Modic je vesel, da so v preteklem letu uspeli realizirati večino zastavljenih investicij, od katerih so bile tri večja prioriteta.

Še en velik projekt se začenja v Štanjelu, začeli bodo z zadnjo fazo obnove gradu, ki bo tako po petdesetih letih končno nadel svojo bleščečo staro podobo. V okviru projekta Kulturni inkubator Štanjel bodo do leta 2025 obnovili prostore nad grajskim dvoriščem, kjer bodo svoj dom našli Muzej slovenske knjige in jezika ter kulturni inkubator, ki se ukvarjajo s kulturo in turizmom. Pogled občine Kome pa je že uprt v prihodnost.

V teku pa so že intenzivni pogovori o obnovi in razširitvi trgovskega centra v Komnu, kjer naj bi kmalu svoj prostor poleg trgovine dobili tudi pošta in lekarna, nadgrajen pa bo s sodobnim parkiriščem.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down