Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Kobarid ob prazniku: v teku je več investicij, ki so pomembne tudi za turizem

Kobarid Center Nova

V Kulturnem domu Simona Gregorčiča v Kobaridu bo danes popoldan potekala slavnostna seja ob občinskem prazniku, na njej bodo, tako kot običajno, podelili tudi letošnje nagrade in priznanja. Občina si je za praznik sicer izbrala 15. oktober, rojstni dan pesnika Simona Gregorčiča.

Med investicijami letošnjega leta župan Marko Matajurc poudarja Center za zaščito in reševanje, ki so ga s slovesnim polaganjem temeljnega kamna začeli graditi aprila.

To bo center, v katerem bodo imele prostore vse operativne službe pod Upravo za zaščito in reševanje – od gasilcev, gorskih reševalcev, radioamaterjev, civilne zaščite, rdečega križa, pa tudi enota za reševanje iz divjih voda.“

Ob tej investiciji, ki je velikega pomena tudi za turizem v občini, pa župan ne pozabi omeniti tudi laskavega naziva, ki mu ga je nedavno podelila Turistična zveza Slovenije, postali so najlepši turistični kraj v državi, poleg tega pa dodaja še tri Michelinove zvezdice, ki jih je prejela kuharska mojstrica Ana Roš.

Turizem je pri nas še vedno v porastu, kar si na nek način želimo, hkrati pa se moramo tudi zavedati, da ne bi prišli čez neko mejo, da ne bi zaradi tega množičnega turizma začeli tudi preveč uničevati narave, kajti vemo, da se narava ne obnavlja tako hitro, kot jo človek lahko uničuje,“

opozarja kobariški župan.

Med infrastrukturnimi investicijami, ki so v teku oziroma se bodo v kratkem začele, izpostavlja čistilno napravo Breginj, urejanje vodovodne infrastrukture za vas Krn, komunalno infrastrukturo na območju Drežnice in Starega Sela, v pripravi je dokumentacija za vodohran v Trnovem o Soči.

To je komunalna infrastruktura, imamo pa seveda tudi cestno: tukaj je precej vpletena država. Na relaciji Kobarid – Trnovo, kjer imamo veliko gradbišče, žal zaradi poletnih poplav na Koroškem se tam dela nekako zaustavljajo oz. so v čakanju, vendar upam, da se bodo kmalu nadaljevala.“

Pripravljena pa je tudi dokumentacija za izvedbo južne obvoznice v Kobaridu. Več investicij se obeta tudi na športnem področju: v Kobaridu bo obnovljeno večnamensko športno igrišče, vzporedno pa pripravljajo tudi dokumentacijo za dvorano v Drežnici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down