Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Kobarid ob prazniku nagradila tri občane in društvo

Nagrajenci Kobarid 2023

Na včerajšnji slovesnosti ob prazniku Občine Kobarid, ki je potekala v Kulturnem domu Simona Gregorčiča, so bile podeljene tudi občinske nagrade in priznanja. Letos so z njimi ovrednotili trud in dosežke treh občanov in enega društva.

Občinsko plaketo je prejel Branko Velišček, ki je s športom na mnogo načinov povezan od malih nog. Plaketo pa je prejel za dolgoletno uspešno vodenje Kluba malega nogometa Oplast Kobarid od ustanovitve dalje.

Nagrada je v bistvu dokaz, da je lokalna skupnost opazila to delo in ta klub. To je nekaj, kar zagotovo ne pripada samo meni, ampak vsem v klubu.“

Gre pa tudi za priznanje, ki vsem v klubu daje motivacijo z naprej, dodaja Velišček, ki na nagrado gleda tudi s širše perspektive, predvsem doprinosa za mlajšo populacijo:

Da dobijo tudi drugačno obliko potrjevanja samega sebe, da dobijo neko drugačno obliko druženja, tudi oblikujejo se osebnosti. To je vendarle nek kolektiven šport in neko dogajanje, kjer moraš pokazati, kaj si sam sposoben, istočasno ap se tudi prilagoditi.“

Za 30-letno uspešno in predano delo na področju zborovskega petja pa je občina s priznanjem nagradila Mirjano Antih Čebokli. Glasba jo spremlja skozi vsa leta, na tem področju je vsestransko dejavna, že 30 let pa vodi pevski zbor Planinska Roža.

To priznanje, ta nagrada mi veliko pomeni. Pomeni to, da je okolje, v katerem delujem, zaznalo moj trud in delo, da ga ceni in da tudi podpira to mojo dejavnost na področju kulture.“

Priznanje tudi njej prinaša veliko spodbudo za nadaljnje delo, ki v kraje, kjer deluje, prinaša dodano vrednost in tistim, ki cenijo petje in glasbo , daje možnost, da bodisi tudi sami negujejo svoj dar bodisi da ji lahko prisluhnejo.

Mislim, da veliko pomeni za kraj, saj širimo to kulturno dediščino, ohranjamo, širimo slovensko pesem in zborovsko tradicijo predvsem v svojem kraju. Vesela sem tudi mladih, ki se vključujejo v zbor, kajti oni so v bistvu naša prihodnost, prihodnost zborovskega petja tudi v naprej.“

Na občinskem prazniku so sinoči podelili tudi dve denarni nagradi, prejela sta jo Luka Berginc za izjemne športne dosežke na področju gorskega kolesarstva in Tekaški klub Kobarid za dosedanje uspehe in promocijo športa med mladimi.

Foto: Spletna stran občine Kobarid/Foto Červ

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down