Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Kanal v svoj načrt razvojnih programov uvrstila dva nova projekta

Z začetkom uporabe proračuna Občine Kanal ob Soči za letošnje leto se je kmalu pojavila potreba po prvem letošnjem rebalansu, ''zaradi nekaterih projektov, ki smo jih, zato da jih lahko prijavimo na javne pozive ali razpise, morali uvrstiti v načrte razvojnih programov,'' glavne razloge pojasni Metoda Humar, višja svetovalka za gospodarstvo in finance.

Pri tem sta se spremenili tako prihodkovna kot odhodkovna stran proračuna. Prihodki so višji za 2,5 odstotka, odhodki pa za dobrih 7 odstotkov v primerjavi s proračunom. Prihodki so višji z naslova spremenjenih cen odvajanja in čiščenja odpadnih voda, nižji prihodek bo pri subvencijah za sončne elektrarne, saj se projekt ne bo izvajal, višji pa bodo prihodki od prodaje nepremičnega premoženja. Odhodki so se zvišali zaradi tekočega vzdrževanja objektov in višjih stroškov električne energije na njih, zvišali so se investicijski odhodki zaradi planiranih odkupov zemljišč in razne opreme, zaradi investicije v vodovode in izdelave projektne dokumentacije.

Predlog rebalansa zaradi vsega naštetega izkazuje primanjkljaj v višini slabega 1,6 milijona evrov, ki se bo pokril s prenosom sredstev na računu iz preteklega leta. Kot že rečeno, uskladili so tudi načrt razvojnih programov: ''V načrt razvojnih programov smo vključili dva nova projekta, ki jih bomo prijavili na javni poziv LASR Alpske reke in LAS Dolina Soče, prav tako pa projekt celostne občinske prometne strategije, ki je prijavljen na razpis Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.''

Predlog rebalansa je bil sprejet z 12 glasovi za, 2 sta bila vzdržana, le en občinski svetnik je bil proti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down