Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Miren-Kostanjevica sprejela prvo strategijo za mlade

Untitled Design 2024 01 03t095016.803
Foto: Občina Miren-Kostanjevica

Svet Občine Miren – Kostanjevica je sinoči potrdil prvo občinsko strategijo za mlade, ki kot piše v preambuli dokumenta, ureja področja delovanja mladih od 15. do 30. leta starosti.

Kaj prinaša tej skupini občanov, ki jih je danes dobrih 12 odstotkov, je predsednik lani ustanovljenega resornega odbora sveta občine Jakob Marušić strnil tako: “Strategija naslavlja predvsem problem mladih kje in na kakšen način bodo preživljali prosti čas, kako bodo bili informirani v občine in pa, kako bodo čim laže pristopili do soustvarjanja občinske politike, infrastrukture, projektov v občini.”

Kakor vsaka sorodna listina, tudi mirenska le nakazuje pot do želenih ciljev. Ali kot se je izrazil Marušič: ''Strategija je jedro, iz katerega izhaja tako akcijski načrt, v katerem bomo konkretizirali ukrepe, ki jih bomo izvajali, kakor tudu terminski načrt, s katerim bomo opredelili, kdaj. Se pravi, sedaj smo odgovorili na vprašanje kaj, odgovorili pa bomo še na vprašanji kdaj in pa kako.”

Da bi zagotovili prave rešitve na izzive, ki so jih med pripravo strategije opredelili tudi s pomočjo spletne ankete med 119 mladimi, pa bodo potrebne tudi nekatere naložbe: “Nekako smo načrtovali investicije tako v infrastrukturo v smislu mladinskih sob po občini, investicijo v mladinski center, ki ga načrtujemo, kakor tudi investicije v zunanje telovadnice – te so tudi umeščene, vsaj dve sta umeščeni v občinski proračun že v letošnjem letu, sledi pa tudi sofinanciranje projektov, ki jih bodo organizirali mladi.”

Prvo občinsko strategijo za mlade so v Mirnu pripravili za obdobje petih let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down