Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Občina bi tudi s prihranki zdravstvenih domov kupila nekdanjo banko

Novogoriška občina je v petek prejela ponudbo ljubljanske družbe ALOS RE za uveljavljanje predkupne pravice za stavbo v bližini mestne hiše, v kateri posluje Nova KBM, vključno s parkiriščem in dostopno cesto.

Prav 4.600 m2 zunanjih površin, kjer je sedaj mogoče brezplačno parkiranje in dostop do nekaterih okoliških objektov, je po besedah župana Klemna Miklaviča ključnih za mesto, prav tako bi nakup nepremičnine odpravil prostorsko stisko za zdravstvene in nekatere druge storitve.

Iz nakupa je izvzeto pritličje oz. prostori bančne poslovalnice, tako da znaša ocenjena površina pisarn v treh nadstropjih in prizidkih skupaj okrog 1.800 m2, za katere bi plačali po 867 evrov/m2, parkirne površine s cesto pa merijo skoraj 4.600 m2 in bi zanje odšteli po 85 evrov/m2.

Nakup je mogoč samo v paketu, torej ne le posamezni deli nepremičnin, celoten posel pa je z davkom vreden okrog dva milijona evrov, od tega bi Zdravstveni dom Nova Gorica - Osnovno varstvo iz presežka prihodkov preteklih treh let prispeval predvidoma 867.000 evrov, Zobozdravstvo pa 351.000, ostalo je strošek mestne občine.

Ne glede na to, da je ob zdravstvenem domu tik pred gradnjo 3. faza, pa v njej ni predvidenih dejavnosti, ki bi jih umestili v nekdanjo banko, pravi direktorica Petra Kokoravec:

Zobozdravstvo pa bi v Kidričevo ulico preselilo upravo, ki je od lanskega marca v najetih prostorih v Kromberku. Če bo mestni svet danes potrdil uveljavljanje predkupne pravice ter rebalans proračuna, in bo občina nato sklenila kupoprodajno pogodbo, bo selitev omenjenih vsebin postala trajna rešitev.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down