Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Ajdovščina želi urediti dogajanje na in ob reki Vipavi

Ajdovska občina je že pred dvema letoma načrtovala sprejetje občinskega odloka o plovnem režimu po reki Vipavi.

Po besedah župana Tadeja Beočanina ga bodo sprejeli predvidoma na eni od prihodnjih sej: ''Gre za precej kompleksno tematiko, ki ima zelo velike posledice za občinski proračun. Tečejo še tista zadnja tehtanja in presoje, na kakšen način dejavnost čim bolj racionalno organizirati.''

K dolgemu časovnemu obdobju sprejemanja odloka pa ni pripomoglo nasprotovanje okolice. ''Kar se tiče same priprave odloka, je bil v procesu opravljen širok krog posvetovanj in pridobivanja soglasij ter mnenj različnih soglasodajalcev. Odlok je popolnoma usklajen z vsemi ostalimi deležniki - tako z direkcijo za vodo kot ribiči, zavodom za varstvo narave. Vsi deležniki, ki uporabljajo reko Vipavo, so sodelovali pri nastajanju tega odloka,'' dodaja župan.

Plovba po Vipavi bo omogočena približno 65 dni na leto. ''Določeni bodo minimalni vodostaji in različni faktorji, po katerih bo upravljalec sistema na reki zjutraj določil, ali bo Vipava odprta za plovbo ali ne,'' zaključi Beočanin.

V razpravi so pri drugi točki dnevnega reda sicer omenili tudi velike težave, ki jih imajo nekateri zaradi nelegalnega kampiranja avtodomarjev ob reki.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down