Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Ajdovščina razmišlja o zamenjavi redarske službe

Ajdovska Panoramska (1)

Zaradi večjega števila različnih pritožb predvsem zaradi neučinkovitosti redarske službe, so v Občini Ajdovščina začeli razmišljati o tem, kako bi lahko to bolje uredili. Na ajdovsko občinsko vodstvo se je obrnil tudi župan Občine Vipava Anton Lavrenčič, saj tudi pri njih razmišljajo o drugačni ureditvi redarske službe zaradi nezadovoljstva s sedanjo skupno medobčinsko redarsko upravo.

Občina Ajdovščina je že pred leti skupaj z občinama Brda in Nova Gorica ustanovila medobčinsko redarsko javno službo, ajdovski župan Tadej Beočanin pa je meni, da ni pametno kar iskati zamenjav za boljšo redarsko službo.

Zagotovo ni to odločitev samo Občine Ajdovščina v kolikor bila želela z Občino Vipava sodelovati v neki skupni medobčinski upravi na tem področju. Ampak moramo to odločitev komunicirati in dogovoriti seveda tudi z ostalima občinama, ki sodelujeta v medobčinski upravi, kjer smo danes, torej z Novo Gorico in Brdi.“

Pogostost nadzora redarjev je odvisna od tega, kako nanjo gledajo občani – za nekatere, ki redno kršijo pravila mirujočega prometa, so prisotni še prepogosto, za ostale pa premalo.

Gre upoštevati tudi kadrovske omejitve, ki jih medobčinske uprave imajo, kar seveda ne opravičuje same situacije na terenu, pa lahko govorim v imenu obeh občin. Torej želja nas je tudi, da se sploh področje mirujočega prometa še boljše uredi. Med drugim pričakujemo od medobčinske uprave, da bo začela izvajati tudi določene nadzore prometa v smislu ugotavljanja hitrosti in sankcioniranja prehitrih voznikov v naših naseljih. Bi si pa seveda želeli čim učinkovitejše delo celotnega inšpektorata in redarske službe.“

Ajdovski župan pa je potrdil pogovore z vipavskim županom o tej tematiki in napovedal, da se bo o tem pogovoril tudi z ostalima občinama, s katerima ajdovska sodeluje v sedanji medobčinski upravi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down