Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Ajdovščina bo kupila zemljišče na Policah

Ajdovska občina bo kupila zemljišče za osnovno šolo Danila Lokarja in Športnim centrom Police, kar naj bi bila po besedah župana Tadeja Beočanina dolgoročna naložba.

"Svetniki so potrdili nakup zemljišč severno od Osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini pa tja do vrha Škola. Ta zemljišča se dolgoročno kupujejo za nadaljnji razvoj tega območja, tako v enem delu kot zelene površine za mesto, torej dolgoročne površine za samo mesto, v stavbnem delu pa za širitev družbene infrastrukture."

Ob širitvi mesta bo to območje življenjskega pomena, je prepričan ajdovski župan.

"Celotno območje znaša približno 6 hektarjev, torej gre res za precej veliko območje. Verjamem, da bo tudi z dolgoročnimi plani razvoja mesta pravzaprav celotno območje izkoriščeno. Ne nujno za pozidavo, predvsem mislim za zelene površine, torej tisto območje, ki ga bo občina trajno namenjala zelenim parkovnim površinam za rekreacijo, šport , odmik od prometnega vrveža in siceršnjega vrveža mesta."

Svetniki so ob predlogu tako velikega nakupa, za katerega bo ajdovska občina namenila več kot milijon evrov, sicer povpraševali po ozadju nakupa tega zemljišča. Bili so namreč mnenja, da se vse prevečkrat odločajo za nakup za prihodnje investicije. Po županovi razlagi pa so to investicijo podprli vsi na seji prisotni svetniki

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down