Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob vstopnih točkah na jezero ob Mostu na Soči parkirišča odslej plačljiva

Most Na Soci (4)

Na podlagi pobud krajanov se v Občini Tolmin sedanjim plačljivim turističnim parkiriščem v času visoke turistične sezone pridružuje še eno, in sicer na Modrejcah.

Obstoječ in učinkoviti praksi urejanja prometa med visoko turistično sezono skozi parkirnine za turistična parkirišča, dodajamo še parkirišča v naselju Modrejce. To nekako sovpada tudi s projektom urejanja vstopnih točk na jezero ob Mostu na Soči, ki ga sofinanciramo prav tako skozi razpis za turistično infrastrukturo.“

z željo, da bi prometne tokove čim bolj regulirali in zmanjšali pritisk na naselje in ožji priobalni pas, še dodaja Červ.

Hkrati pa bomo z neko nadgrajeno infrastrukturo tudi omogočali obiskovalcem, da si peš oziroma z drugimi trajnostnimi prevoznimi sredstvi ogledajo te naše naravne lepote, ne pa da bi se povsod do vhoda pripeljali z avtomobilom, ker je to res obremenjujoče tako za domačine kot za lokalne ceste.“

Med plačljiva parkirišča na območju občine na vstopni točki v Tolminska korita, pri Modreju, na Slapu ob Idrijci in v Bači pri Modreju se torej dodaja še parkirišče na Modrejcah s približno 25 parkirnimi prostori za avtomobile. Na več mikrolokacijah ob mostarskem jezeru na območju naselja Modrejce bo torej poslej veljal isti parkirni režim kot na drugih plačljivih parkiriščih v občini.

To pomeni plačilo parkirnine čez dan vse dni v tednu od 1. julija do 31. avgusta ter ob koncih tedna in praznikih od 1. aprila do 30. junija ter od 1. do 30. septembra. Višina parkirnine je 1,20 evra na uro oz. največ 6 evrov na dan, za občane je možen tudi nakup sezonskih parkirnih dovolilnic za neomejeno parkiranje na vseh turističnih parkiriščih z izjemo Tolminskih korit – po ceni 18 evrov so na voljo v TIC Tolmin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down