Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob bolnišnici še ne bo plačila parkirnine

V šempetrski bolnišnici kljub prvotnim napovedim še ne bodo uvedli parkirnine v okolici bolnišničnega kompleksa. Javno naročilo za investicijo v ureditev parkirišč in parkirnega sistema so sicer objavili, a je bilo neuspešno, pojasnjuje direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič:

Težava je v tem, ker se gradbena dela in vse, kar je v zvezi z gradbenimi investicijami zelo draži. Javno naročilo je bilo neuspešno iz tega razloga, ker so ponudniki presegali vrednost, ki je bila v javnem naročilu.“

Bolnišnica je v ta namen rezervirala 350.000 evrov, ponudbe pa so, kot omenjeno, ta znesek presegale. Večkrat napovedana uvedba parkirnine bo torej odložena še za nekaj časa.

Ta trenutek smo se odločili, da ne bomo v letošnjem letu sprožali novega javnega naročila. Gradbena dela so draga in ker ne vemo, kako bo s plačili naših storitev, namreč – plače so se dvignile, nekaj obveznih stroškov dela, ki so se dvignili, pač seveda imamo. Moramo pa skrbeti za učinkovito poslovanje ali finančno stabilnost zavoda. Tako da ta trenutek se je uprava odločila da zaenkrat zadevo s parkirišči za nekaj tednov ustavimo, potem pa ocenimo situacijo znova.“

Uvedba parkirnine na območju bolnišničnega kompleksa naj bi omilila dolgoletne težave s prenatrpanimi parkirišči, v ta namen so že pred nekaj leti nameravali tudi povečati parkirne površine, a do izvedbe ni prišlo zaradi tedanjega slabega finančnega položaja bolnišnice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down