Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

O višjih plačnih razredih za zdravnike tudi na seji sveta šempetrske bolnišnice

S 1. aprilom se povišujejo plačni razredi za zdravnike, tako so se reprezentativni sindikati in vlada dogovorili s sporazumom, ki so ga podpisali lanskega decembra. Sporazum prinaša dvig plač od enega do petih plačnih razredov. O zadevi so razpravljali tudi na zadnji seji sveta šempetrske bolnišnice.

Žal se posledično ne usklajujejo tudi plačni razredi direktorja, tako da bo posledično lahko prišlo do anomalije: direktor je trenutno v 58. plačnem razredu, medtem ko bi zdravnik lahko prišel tudi v 62. plačni razred. Tako da smo se s problematiko seznanili in ustanovitelju predlagali, da na tem področju ukrepa.“

pravi predsednica sveta zavoda šempetrske bolnišnice Metka Jelinčič Maraž in dodaja, da mora imeti po vseh pravilih managementa direktor vsaj najvišjo osnovno plačo. Če ustanovitelj, se pravi, država, ne bo ukrepal, Jelinčič Maraž pričakuje, da bi lahko prišlo do težav pri zagotavljanju osebja na poslovodskih mestih bolnišnic. Kaj o tem pravi direktor šempetrske bolnišnice, Dimitrij Klančič?

Popolnoma se strinjam z mnenjem predsednice. Kar sem poslušal debato članov sveta zavoda, so se vsi s tem strinjali, ampak sem prepričan, da ustanovitelj že ve in da bo to ustrezno rešil.“

Svet zavoda šempetrske bolnišnice je v zvezi s tem sprejel sklep o seznanitvi s problematiko, ter obenem dodal poziv ustanovitelju, da uredi plačna razmerja v skupini B, skladno s povišicami, ki bodo stopile v veljavo s 1. aprilom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down