Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

O novih direktorjih pa še nič...

Kdo bo vodil novi zavod GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture še vedno ni znano, saj mestni svet včeraj o tem ni odločal. Pričakovanega imenovanja direktorja, tako kot tudi za Goriški muzej, kjer bo sedanji direktor Vladimir Peruničič maja zaključil mandat, ni bilo na dnevnem redu. Razloge je pojasnil župan Klemen Miklavič:

Komisija je sicer v sredo popoldne, dan pred sejo mestnega sveta, prisluhnila predstavitvi prijavljenih kandidatov za vodenje muzeja (na sliki upravna stavba), ki so izpolnjevali razpisne pogoje, a se o najprimernejšem še ni izrekla, prav tako svetnikom ni posredovala imena kandidata ali kandidatke za vodenje zavoda EPK. Se bo to zgodilo do naslednje seje v marcu?

So pa včeraj novogoriški svetniki podali soglasje dosedanjemu direktorju Goriške lokalne energetske agencije GOLEA Rajku Lebanu, ki se je potegoval za nov mandat, pozitivno mnenje so izrekli tudi obema kandidatkama za ravnateljico Vrtca Nova Gorica.

Javnost je sicer tudi tokrat ostala pred zaprtimi vrati sejne dvorane, za katerimi naj bi bilo izrečenih nekaj krepkih besed na račun dela komisije, a je zaradi varstva osebnih podatkov ta del seje potekal pred ugasnjenimi kamerami.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down