Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

O dovoljenju za nov metal festival Tolminator bo odločal nov tolminski občinski svet

Medtem ko se je festival MetalDays iz lokacije na sotočju Soče in Tolminke dokončno poslovil, se v Tolminu napoveduje nov metal festival pod imenom Tolminator. Odvijal naj bi se med 25. in 29. julijem prihodnje leto. Organizatorji, ki se podpisujejo pod izvedbo festivala Punk Rock Holiday, si želijo z novim festivalom nadaljevati tradicijo metal festivalov v Tolminu. V medijih se je te dni pojavila njihova izjava, da že imajo dogovor z občino glede najave in promocije dogodka.

Tolminska občina je s pobudo za izvedbo festivala Tolminator seznanjena, pravi podžupanja v funkiciji županje, Maša Klavora, vendar pa dodaja:

Občina Tolmin ni dala nobenih zagotovil da bo Tolminator naslednje leto možno izvesti, kajti o tem bo razpravljal naslednji občinski svet v novi sestavi. So pa nas o tem seznanili in tudi pogovorili smo se o teh odprtih zadevah, ki se jih zavedajo tako oni kot mi.“

Klavora še dodaja, da bo nov sklic občinskega sveta pretresal tudi to, ali gre za tradicionalen festival ali ne. Občinski svetniki so namreč poleti obravnavali predlog, po katerem bi Sotočje prihodnje leto gostilo največ šest tradicionalnih festivalov z omejenim številom obiskovalcev na 5.000. Dokončno odločitev bo sprejel nov občinski svet.

Festival Tolminator produkcijsko podpira festival Punk Rock Holiday, predstavnik Andrej Sevšek je za Radio Robin glede dogovorov z občino pojasnil:

Zadeva je enostavna, zmenjeno je bilo, da kar se tiče odlokov in dovoljenj, se bo treba pač pogovarjati z novo oblastjo, ker bi bilo nesmiselno, da se sedaj sklepa dogovor, ker se ne ve, kako bo po volitvah. Kar se tiče pa objave in vsega tega pa festival ne more čakati do marca, preden bo prva seja, da gre s promocijo ven. V tem je bila tudi občina obveščena. Se pravi, da ne gre za nobeno dejanje za hrbtom. Mogoče je bilo narobe razumljeno to, da občina trenutno ne more dati nobenega soglasja, se pravi da noben festival v Tolminu praktično nima še soglasja ne dovoljenja za izvedbo.“

Sevšek še dodaja, da gre zaradi navedenih razlogov festival Tolminator že v promocijo, čeprav se zavedajo, da zagotovil glede izvedbe s strani občine še ni. Sam sicer ne vidi razloga, da festival ne bi dovoljenja tudi dobil, če se bo držal vseh pravil, ki jih bo sprejela občina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down