Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novoustanovljeni Lions Klub Goriška nemudoma pričel z dobrodelnimi akcijami

V začetku septembra so na ustanovnem večeru formalno ustanovili Lions Klub Goriška. Nastal je v želji po spodbujanju in krepitvi sporazumevanja med ljudmi, po ponujanju pomoči v lokalnem okolju tistim, ki jo najbolj potrebujejo in ustvarjanju boljšega jutri že danes.

''Združile smo se, več ali manj, trenutne članice, 22 nas je, vsaka ima svoje različne interese, nas pa združuje ravno ta želja po nudenju pomoči na lokalni ravni,'' pove predsednica Ula Marič.

Mentorja Lions kluba Goriška sta prejšnja guvernerja Nadja Pahor Bizjak in Radovan Pušnar: ''Kar nas združuje, je ta želja nudenja pomoči. Mi smo se same dobile, klub je šele ustanovljen, bo počasi rasel naprej, ampak kvalitetno. Seveda se najprej moramo spoznati tudi s temelji leonizma in temi zadevami, tudi mentorja nas še učita in uvajata v to.''

Na ustanovnem večeru smo izvedli tudi že prvo dobrodelno akcijo. Za gospo iz Goriške regije, ki jo je v v nedavnih ujmah hudo prizadelo neurje in ji močno poškodovalo hišo, so zbrali sredstva, s katerimi ji želimo vsaj deloma olajšati nakup stvari, ki jih potrebuje za obnovo doma.

Akcija je bila uspešna, zelo pa jih veseli tudi dejstvo, da so se jim na ustanovnem večeru pridružili tudi številni Lions Klubi iz Primorske regije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down