Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novomašnika Mela Kovica iz Mirna na novo pot pospremili tudi številni sokrajani

Kovic Novamasa

V mirenski cerkvi sv. Jurija se je včeraj zbrala množica duhovnikov, krajanov, prijateljev in vseh ostalih sodelujočih, ki so pospremili novo mašo Mela Kovica.

Pridigo je prispeval nekdanji dolgoletni župnik v Mirnu Ciril Metod Cej. Novomašnik, ki z bratom Valom, prihaja iz družine podjetnika Erika Kovica, direktorja družbe Polavi, se je ob zaključku zahvalil Bogu, družini, sorodnikom in prijateljem ter tudi sokrajanom: „Hvala tudi vam, dragi mirenski rojaki, hvala za vaše molitve, darovane svete maše, misli in želje. Ko sedaj odhajam v svet, da vanj ponesem Kristosov evangelij, ki sem ga prav tu prejel, vas prosim samo eno: Ostanite zvesti Bogu in njegovi Cerkvi. Srčno si želim, da bo, ko bo, sin človekov prišel na svet, v Mirnu še našel vero.“

Posebno zahvalo pa je namenil tudi zaslužnemu mirenskemu župniku Cirilu Metodu Ceju za zgled predanega Kristusovega duhovnika, ki da je tudi bistveno pripomogel k njegovi odločitvi za duhovništvo. Ponovitev nove maše bo v nedeljo v Župniji Biljana v Goriških Brdih.

Ob tem še novica iz koprske škofije glede premestitev in imenovanj duhovnikov v letošnjem letu. Omenjeni Ciril Metod Cej je imenovan za spovednika na Sveti Gori. Mel Kovic, novomašnik, je imenovan za župnijskega vikarja Župnij Postojna in Studeno ter za profesorja predmeta Vera in kultura v Škofijski gimnaziji Vipava.

Iz Vipave odhaja Primož Erjavec, ki je imenovan za župnika Župnij Spodnja Idrija in Ledine, v Vipavo pa prihaja Gabriel Kavčič, ki je imenovan za župnijskega upravitelja Župnije Vipava in za škofovega vikarja za Škofijsko gimnazijo Vipava.

Alojzij Slavko Hrast je razrešen službe župnika Župnije Drežnica ter imenovan za župnika Župnije Vrtojba. Vasjan Kecojević je razrešen službe duhovnega pomočnika v Župnijah Tolmin in Volče ter imenovan za duhovnega pomočnika v Kraški Dekaniji. Rafael Klemenčič je razrešen službe župnika Župnij Kamnje, Črniče in Batuje ter imenovan za župnika Župnij Črni Vrh in Godovič. Alojzij Kržišnik je razrešen službe župnika Župnije Nova Gorica ter službe dekana Dekanije Nova Gorica ter imenovan za župnika Župnije Komen. V Novo Gorico prihaja Milan Pregelj. V Župnijo Kamnje, Črnice in Batuje Miro Marinič, Boris Milavec je razrešen službe vikarja Župnij Vrtojba in Šempeter pri Gorici ter bolnišniškega kaplana v Bolnišnici Šempeter ter imenovan za župnika Župnije Drežnica in vikarja Župnije Kobarid. Sašo Mugerli je razrešen službe župnika Župnije Vrtojba in imenovan za upravitelja Petrovega doma in bolnišniškega kaplana v Bolnišnici Šempeter. Robert Ušaj je razrešen službe župnika Župnij Kostanjevica na Krasu in Opatje Selo ter imenovan za župnika Župnije Renče. Andrej Vončina je razrešen službe župnika Župnij Podgrad in Hrušica ter suspendiran.

(Foto: Tatjana Splichal, Družina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down