Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški stanovanjski sklad dobil zeleno luč za gradnjo na Streliški poti

Novogoriški stanovanjski sklad je te dni pridobil pravnomočno gradbeno dovoljneje za gradnjo 11 stanovanj na Streliški poti v Novi Gorici. Manjši stanovanjski blok bo zgrajen na mestu, kjer je pred tem že stala dotrajana stavba in je bila nato februarja lani porušena. Zaradi pritožb v postopku se je zadeva zavlekla za dobro leto. Sledi še dokončanje projektov in izbira izvajalca. Če bo šlo vse po sreči, bodo z gradnjo začeli spomladi prihodnje leto.

Pričakujem, da bi se lahko preostali projektantski dokumenti izdelali do konca tega meseca in bi potem lahko že nekje v decembru to objavili, če bo šlo vse po sreči. Realno pa preden se vsi ti roki iztečejo, da je dovolj časa objavljen razpis, da se izbere izvajalca, da se tudi pravnomočnosti počakajo, je pa še vsaj dva meseca,“ pojasnjuje Peter Jan, direktor novogoriškega stanovanjskega sklada.

Kdaj bi torej lahko začela gradnja?

Če bo vse tako kot smo si zamislili, bi res okvirno in z veliko mero previdnosti rekel, da v začetku pomladi, marca.“

Na streliški poti bo tako zgrajen stanovanjski blok z 11 neprofitnimi stanovanji.

Predvideno bi ga uporabljali predvsem za mlade družine, ki so nekako najbolj na udaru v Novi Gorici. Vendar se, ko je pač vse zgrajeno in dokončano, izvede poseben razpis za to, da se pogoje ustrezno definira.“

Po zadnjem razpisu, ki je bil zaključen letos, je na listi za neprofitna stanovanja 180 oseb. V teku je še projekt obnove objekta, v katerem bo novogoriški dom upokojencev v sodelovanju s stanovanjskim skladom uredil Hišo dobre volje. Razpis za izvajalca je zaključen, sledi faza izbora.

Foto: Stanovanjski sklad Nova Gorica

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down