Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriški dobrodelni tek za pomoč slepim in slabovidnim

Ljubitelji teka z dobrodelno noto lahko to nedeljo svoj odtis pustite na 9. dobrodelnem, netekmovalnem in družabnem dogodku Tečem, da pomagam, ki se bo odvil med 9. in 11. uro v novogoriškem Športnem parku. Zbrana sredstva se v celoti namenjajo programu rehabilitacije slepih in slabovidnih v domačem okolju.

»Predvsem pa namenjamo vse več sredstev študentom, otrokom, dijakom, da jim lahko omogočimo s tiflopedagoško podporo in informacijsko tehnologijo, da dejansko lahko normalno delajo v normalnem okolju

Pove predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica Igor Miljavec, ki poudarja, da to nedeljo šteje čist vsak krog, kajti donatorji bodo tudi letos na vsak krog donirali 50 centov za rehabilitacijo slepih in slabovidnih v Novi Gorici in širše. V društvu so z izvedbami in izkupičkom preteklih edicij zadovoljni, še dodaja Miljavec in dodaja, da so donacije veliko pripomogle k izboljšanju dela in servisa društva.

»Kajti izkupiček je kar lep vsako leto. Predvsem pa je to fajn, ker se na stadionu dejansko srečajo vse ranljive skupine in tudi naši otroci in študentje, da dejansko tudi samim sebi pomagajo, da pridejo do dodatnih sredstev.«

Prireditev vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču, primerna je za ljudi vseh starosti in ne glede na gibalne omejitve. Na prireditvi bodo potekale tudi dodatne športne dejavnosti in predstavitve programov novogoriškega Centra za krepitev zdravja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down