Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoriška mestna občina je razglasila brezmejno leto

Novogoriška mestna občina letošnje je letošnje leto razglasila za brezmejno leto, v tem duhu se posveča vsebinam čezmejnega sodelovanja in evropskega povezovanja. Taka odločitev ni naključje, mesto je tako rekoč v nizkem štartu pred prvo čezmejno evropsko prestolnico kulture, do katere manjka le še leto dni. Kot je znano, bo projekt gostila Nova Gorica v partnerstvu z Gorico.

To pa še ni vse, pravi župan Samo Turel, že v maju se v mestu obeta obeležitev pomembne obletnice:

Kdo vse bo torej oblikoval program letošnjega brezmejnega leta? Na javno povabilo mestne občine se je prijavilo okoli sto društev, javnih zavodov in posameznikov. Po pregledu so jih v program uvrstili okoli 80, prav toliko dogodkov bogati tudi program, ki se bo odvijal skozi vse leto.

Med javnimi zavodi s področja kulture sodelujejo tako Kulturni dom, pokrajinski arhiv kot SNG, slednji, denimo, bo gostil mednarodno konferenco mreže evropske gledališke konvencije, ki bo v mesto pripeljala pester program. Pestro bo tudi dogajanje, povezano s športom, ki bo vključevalo širok nabor aktivnosti, od hoje do jadralnega padalstva.

... našteva Petra Bajec, višja svetovalka za protokol na novogoriški mestni občini, katera se tudi pridružuje letošnji rdeči čezmejni niti: tako so že obarvali letošnji kulturni praznik, enako bo ob občinskem prazniku septembra.

še pristavlja Petra Bajec.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down