Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaključen prvi poziv participativnega proračuna za mlade v Brdih

Foto: ekodezela.si

V Brdih so se to pomlad še bolj približali kreativnim zamislim mladih. Briška občina je letos prvič kot plod sprejete Strategije za mlade izpeljala poziv participativnega proračuna, s katerim je mlade pozvala k zasnovanju projektov, ki bi prispevali k boljšem okolju za mlade v Brdih. Rezultate poziva so razkrili pred kratkim.

Predsednica komisije, ki je pregledovala prispele vloge, Teja Jelina je o odzivu na prvi poziv povedala: ''Zelo smo navdušeni nad aktivnostjo mladih, prijavili so se kar 4 predlagatelji. Projekti so bili zelo dobri, trije niso izpolnjevali pogojev oz. kriterijev in meril po pozivu, zato je bil izbran 1 projekt, to je projekt igral na Humu, za katerega ni potrebno glasovanje.''

Zato so v sredo seznanili javnost z rezultati. V vasi Hum ob Zadružnem domu bodo torej preko participativnega proračuna za mlade dobili kompleks igral, ki bodo spodbujala gibalni razvoj, koordinacijo, ravnotežje ter kreativno igro otrok.

V tem briškem naselju otroških igral še nimajo, zato bodo predstavljala dopolnitev igrišča in okolice Zadružnega doma, pa tudi možnost več za druženje krajanov vseh generacij. Projekt je vreden 19.500 evrov.

Nič manj zanimive pa niso bile niti preostale tri vloge, še poudarja predsednica ocenjevalne komisije: ''Všeč nam je bilo, da so pristopili k problemom, ki so prisotni že dolga leta in bi jih radi rešili. Odločili smo se, da jih ne bomo pospravili v predal, ampak jih bomo vzeli v zakup in v naslednjih letih reševali, ker so projekti res dobri.''

Slednji se nanašajo na vaške skupnosti Medana, Vipolže in Neblo, torej različne predele briške občine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down