Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novi zapleti v zadevi Kanin

Kanin Naprava21

Zgodba s Kaninom se še bolj zapleta. Na zadnji seji občinskega sveta Občine Bovec je bil podan predlog, da se razreši vsaj predsednika Nadzornega sveta družbe Sončni Kanin Marka Gorjanca. Nalogo je nato prevzela Komisija za volitve in imenovanja.

''Komisija se je sestala v ponedeljek in tam je bil tudi predsednik nadzornega odbora, ki je rekel, da bodo vsi trije člani nadzornega odbora. Komisija je vseeno šla v razrešitev,'' odstopili pove župan Valter Mlekuž.

Predsednik komisije se je glasovanja vzdržal, trije člani pa so bili ZA razrešitev. Kot je bilo obljubljeno, so potem res nepreklicno odstopili nadzorniki Marko Gorjanc, Uroš Zupan in Boštjan Novosel, kot predstavniki ustanoviteljice Občine Bovec v Nadzornem svetu družbe Sončni Kanin.

Kot glavni razlog za odstop pa Gorjanc navaja: ''Na kratko - prišlo je do situacije, kjer je nadzorni svet ugotovil več kršitev, ki so bile storjene s strani direktorice in ki so pripeljale do žalostne situacije, tj. da je smučišče Kanin trenutno zaprto.''

Predlagali so tudi izredno revizijo in skrbni pregled družbe, kar občina ustanoviteljica ni obravnavala, prav tako pa Občinski svet ni odločal o niti enemu sklepu Nadzornega sveta kljub kritični situaciji.

Župan Valter Mlekuž je dejal, da sicer ima svoje poglede, a da je Občina delala na temu, da bi Kanin obratoval. Za nastalo težavo veliko krivi državo: ''Vemo, da nam je tako prejšnja kot zdajšnja vlada obljubljala vse, kako se bo denar za Kanin dobil, kako se piše zakon, kako je zakon na medresorskem usklajevanju, potem pa smo čez noč izvedeli, da tega denarja ni. Razumem, da so vmes prišle poplave, ampak lahko bi našli eno skupno rešitev in rekli, da bomo rešitev tudi iskali za naprej.''

Od tu je šlo samo še navzdol. Inšpektor je odredil zaprtje, čeprav je žičnica neprenehoma obratovala celo leto. Mlekuž prizna, da so v pogovorih z italijansko stranjo, kako bi lahko svoje delo kombinirali, da bi se kaj uredilo tudi na slovenski strani, velika neznanka pa zaenkrat ostaja tudi delovanje družbe Sončni Kanin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down