Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo dobila javne sanitarije

Wc Javni Ng 2

Predvidoma sredi decembra bo Nova Gorica dobila javne sanitarije, natančneje avtomatizirano samočistilno sanitarno enoto, ki bo nameščena v parku ob Osnovni šoli Milojke Štrukelj in nasproti Eda centra. Gre za drugo tovrstno enoto v državi. Pogodba z izvajalcem je že podpisana, pravi Jernej Kogoj iz novogoriške mestne občine.

Enota bo uniseks in prilagojena za invalide, do nje bodo speljane taktilne oznake za slepe in slabovidne, tako da bo dejansko možna uporaba s strani vseh občanov.“

Enota bo imela školjko, umivalnik, koš za smeti in ogledalo. Pipa, dozirnik mila, sušilnik za roke in podajalnik papirja bodo avtomatski.

WC se očisti med 50 sekundami in eno minuto po vsaki uporabi, tako da ga v roku dveh minut že lahko uporablja druga stranka.“

S pripravljalnimi deli bodo začeli konec meseca, uporabnikom bo na voljo predvidoma sredi decembra. Po vsej verjetnosti njena uporaba ne bo brezplačna, še pojasnjujejo na občini. Celotna investicija, v katero je vključen nakup enote, izvedba vseh priključkov in izdelava temeljev, je vredna okoli 75.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down