Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nov korak h kromberški razbremenilni cesti po Vodovodni poti

Direkcija za infrastrukturo je potrdila projektno nalogo, po kateri bo skupaj z novogoriško mestno občino projektirala kromberško razbremenilno cesto po Vodovodni poti. Gre za vzporedno vpadnico iz vzhoda proti Novi Gorici skozi Kromberk, ki se bo priključila na krožišče na Grčni.

Novogoriški župan Klemen Miklavič poudarja, da je projekt s potrditvijo projektne naloge že na precej operativni ravni:

Mestna občina je v zadnjih štirih letih odkupila vsa zemljišča, projektiralo se bo na tej trasi, šlo bo za dve vmesni krožišči, pri Komunali in pri Tehničnih pregledih, je pa to pomembna pot tudi za razvoj poslovne cone v območju starega Mebla, saj se bo lahko promet priklapljal prav na to vpadnico.“

Na podlagi te projektne naloge bo po fazah naročena izdelava projektne dokumentacije. Naročnik je Direkcija za infrastrukturo, soinvestitor je Mestna občina Nova Gorica. Strošek projektne dokumentacije v celoti znaša 407.000 evrov. Mestna občina bo prevzela polovico stroškov, polovico bo krila DRSI.

Direkcija je torej sedaj potrdila projektno nalogo. Sledi projektiranje, ki bi vzelo nekaj mesecev, predvidoma tja do pomladi, nato sledi javno naročilo in izvedba oz. gradnja.

Gradnja bi morala steči takoj po projektiranju in bi se tudi delila: država bi naredila cesto, občina bi naredila pločnik, kolesarsko in kjer je potrebno, infrastrukturo.“

Če se bodo stvari odvijale po načrtih in brez pritožb, bi se lahko gradnja začela konec prihodnjega leta, še dodaja Miklavič. Vzporedno z ureditvijo te ceste bo urejena tudi komunalna infrastruktura in kolesarska steza.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down