Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Noč je minila mirno, v pripravljenosti tudi danes

Po včerajšnjih neurjih, ko je zahodni del države, kot so vremenoslovsi napovedali, zajel val neviht, ki so povzročile nemalo škode, se razmere umirjajo. Spomnimo, toča debeline tudi kot jajce je prizadela tako ajdovske kot kraške kraje, poškodovanih je bilo kopica streh, hudourniška voda je ogrožala stanovansjke objekte tudi na Kanalskem in Tolminskem, poplavljenih je bilo več objektov, podrta so bila tudi drevesa. Težave so bile tudi z oskrbo z električno energijo. V Tolminu je meteorna voda zalila tudi enega od dislociranih prostorov Zdravstvenega doma.

Kakšna je bil noč odgovarja namestnik regijskega poveljnika CZ za Severno Primorsko Ervin Čurlić:

"Po zbranih teh prvih informacijah je noč na severnoprimorskem koncu minila dokaj mirno. Poročil o kakšnih težavah ni. Tudi na klicnem centru številke 112 niso prejeli nobenih novih klicev o težavah. Zadnje je bilo včeraj pozno popoldne. Tako da upamo, da bo se stvar umirila in da novih večjih težav dež, ki bo tudi danes še, kot pravijo vremenoslovci, ne bo povzročil in da je tisto najhujše zares za vsemi nami."

Po napovedih ARSO bo tudi danes Občasno deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Za jugozahod države velja oranžno opozorilo.Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Zato reševalne ekipe ostajajo v pripravljenosti tudi danes.

"Vsi občinski štabi CZ, pa gasilci, in tudi seveda predstavniki regijskega štaba, smo v pripravljenosti oziroma spremljamo dogajanje na terenu. Če bo potrebno bodo stekle tudi danes akcije, ampak, kot sem dejal, upam, da ne bo potrebno oziroma, da bodo te čim bolj minimalne."

Torej, kdaj si bomo lahko oddahnili?

"Kot pravijo vremenoslovci, naj bi šele jutri povsem lahko oddahnili."

(foto: Alma Bašić)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

STARTUP STUDIO: Matija Klinkon

Preberi več

Dobre zgodbe tedna: PETEK po 11. uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down