Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Neznanca iz črnega kombija naj bi otrokom ponujala sladkarije in prevoz v šolo

Na družbenih omrežjih je zaokrožila informacija o dveh tujcih v črnem kombiju, po nekaterih podatkih naj bi imel ljubljansko registracijo, ki naj bi včeraj v Brjah okrog 7. ure zjutraj ogovarjala otroke na dvorišču pred hišami, ko so čakali na šolski kombi. Ponujala naj bi jim sladkarije in prevoz v šolo.

O dogodku je bila včeraj popoldan obveščena tudi policija.

Ajdovski policisti so se po prejetem obvestilu nemudoma odzvali, vendar neznanca oz. omenjeno vozilo, po prvih podatkih naj bi šlo za črn kombi, niso izsledili. Policisti Policijske postaje Ajdovščina ta primer še preiskujejo,“

pravi Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave, kjer dodajajo, da se s tovrstnimi obvestili občasno srečujejo in da se na tovrstne prijave vsakič takoj odzovejo in vedno preverijo vsa obvestila in informacije, ki se nanašajo na ogovarjanje otrok. Vsako tako naznanilo se obravnava individualno, podrobna in natančna preiskava pa je tista, ki policiste usmerja k ugotovitvam, ali gre v ravnanju posameznika za nezakonito dejanje.

„Vsako ogovarjanje namreč še ne pomeni zlonamerno ogovarjanje, zato Policija vsak sum najprej temeljito preveri in nato presoja ali je bilo morebitno ravnanje posameznika v nasprotju z zakonodajo.“

Staršem policija svetuje, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in jih med drugim opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo stvari od neznanih oseb in naj ne sledijo neznancem v vozila ne glede na obljube, da bodo kaj dobili. Sumljive dogodke naj starši prijavijo policiji, pomembno pa je tudi, da nepreverjenih informacij ne razširjamo na družbenih omrežjih, dodajajo. To namreč lahko povzroča strah, paniko in nezaupanje, preden policisti preverijo dejansko stanje, še pojasnjujejo na policiji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down