Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Ne predstavljamo si, da bi stranke požrle svojo besedo in glasovale proti amandmajem za Anhovo "

Danes bo padla odločitev, ali bo denar za izgradnjo vodovodnega priključka na vodni sistem Mrzlek za prebivalce Anhovega, zagotovljen iz državnega proračuna.

Lokalne Civilna iniciativa Danes in Eko Anhovo in Dolina Soče so s pomočjo več okoljskih in ostalih nevladnih organizacij pridobile kar nekaj podpore pri strankah za vložitev amandmaja k proračunu Republike Slovenije za prihodnji dve leti in njegovo potrditev. Predstavnik CI Danes, Miha Stegel: "Pričakujemo, da bodo amandmaji za nov vodni vir Mrzlek ter za prebivalce Anhovega in Deskel podprti, tudi glede na izjave s strani predstavnikov SDS pričakujemo podporo te stranke. Tudi ob podpori okoljskega ministra Andreja Vizjaka, ki sam priklop na vodni vir Mrzlek podpira že od sameg začetka naše pobude"

Včeraj je podporo podala tudi stranka SMC, ob že izraženi podpori strank SD, LMŠ, Levica, SAB, SNS in skupine nepovezanih poslancev tako pričakuje, da bo amandma brez težav sprejet. "Ne predstavljamo si, da bi stranke požrle svojo besedo ter glasovale proti amandmajev za Anhovo. V takih okoljsko degradiranih območjih, mora vstopiti tudi država "

Kot dodaja, so se poenotili tudi na lokalni ravni: "Vsekakor smo veseli enotne podpore vseh lokalnih strank in svetniških skupin in posebej podpore županje Tine Gerbec, upamo, da smo sedaj na lokalnem nivoju vsi poenoteni in se aktivno zavzemamo za navezavp na vodni vir kot primarni vodni vir za prebivalce Anhovega in Deskel."

Kot še meni, bi bilo vso potrebno dokumentacijo možno pridobiti v letu 2022 in prav tako začeti z deli ter projekt, ki je ocenjen na 1,2 milijona evrov, zaključiti v letu 2023.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down