Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Natečaj za novo podobo Bibliobusa

Goriška knjižnica Franceta Bevka bo v prihajajočem letu pridobila novi bibliobus, z njegovim prihodom bo posodobljena tudi grafična podoba potujoče knjižnice. K posredovanju idejnih zasnov je knjižnica že povabila grafične oblikovalce.

Direktorica knjižnice Irena Škvarč je ob tem povedala: »Obstoječi je izredno le, zato si vsi želimo, da bi bil tudi naslednji tak. Prav te dni smo pripravili javni natečaj, Želimo predvsem povabiti k sodelovanju tukaj lokalne umetnike, ker se nam zdi, da je le bibliobus naš, tukaj lokalni, domači. In zato bi nam bilo zelo všeč, če bi sodelovali tudi ustvarjalci, ki delujejo tukaj na našem območju.«

Novi bibliobus bo zamenjal zdajšnjega, ki kilometre po goriških in bližnjih zamejskih občinah nabira že skoraj 20 let. Ravno toliko let si želijo, da bi tudi novi bibliobus obiskoval goriško čezmejno področje, zato si pri novem želijo všečne, lepe in brezčasne podobe.

»Želimo si, da vsebuje nekaj lokalnega, tako smo tudi zapisali v natečaju. Da vsebuje kakšne lokalne odlike, ki jih vsi prepoznamo. Tudi na sedanjem opažamo te lokalne motive. Seveda, pa bi radi prepustili domišljiji. Radi bi, da bi bil opazen, viden, da bi bil igriv,« je dodala Škvarčeva.

Ustvarjalna dela sprejemajo do 25. oktobra. Zmagovalec natečaja bo tudi denarno nagrajen.

Želja knjižnice pa je tudi, da bi novi bibliobus, katerega vrednost znaša 450.000 evrov in za katerega je knjižnica pridobila sofinanciranje kulturnega ministrstva in Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, preostanek pa bodo pokrile občine ustanoviteljice, po goriških cestah zapeljal z novo sezono, torej pričetkom prihodnjega septembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down