Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Napake na novih avtobusnih postajališčih bodo odpravljene še ta teden

Avtobusno Postajalisce Glavna Ng

Novogoriška mestna občina je na območju Nove Gorice in Solkana nedavno uredila petindvajset avtobusnih postajališč mestnega potniškega prometa. Na sedemnajstih so bile postavljene nove nadstrešnice in nameščena urbana oprema, urejene so bile taktilne oznake za slepe in slabovidne in izvedena druga manjša gradbena dela. Vendar pa se je v zadnjih deževnih dneh izkazalo, da imajo nekatera na novo urejena postajališča napake.

Pri enem postajališču se je pokazala manjša napaka pri montaži strešnih stekel, glede tega smo že opozorili izvajalca in zadeva bo urejena v kratkem, najverjetneje že v tem tednu.“

Pojasnjuje Matej Živec iz novogoriške mestne občine. Gre za nadstrešnico ob postajališču ob glavni avtobusni postaji, ki je tudi največja. Na napako so občino opozorili uporabniki. Ni pa to edino popravilo, ki ga bo treba izvesti na novih avtobusnih postajališčih.

Poleg te napake so se pojavile tudi težave s stranskimi stranicami pri nekaterih postajališčih, tudi ta zadeva je večinoma že odpravljena, mislim da sedaj so še štiri postajališča, kjer so brez stranske stranice, ampak bo tudi ta zadeva v tem tednu urejena.“

Sta pa Solkan in Nova Gorica dobili po eno novo postajališče, in sicer na Ulici Gradnikove brigade, kjer sicer avtobusna linija še ne poteka, bo pa v prihodnje, in v Ulici Milojke Štrukelj v Solkanu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down