Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Nagrajenci Občine Miren-Kostanjevica 2021 so...

Na slavnostni seji ob prazniku Občine Miren-Kostanjevica so na Cerju podelili priznanja in plaketi letošnjim nagrajencem.

Ob 50-letnici PGD Kostanjevica na Krasu je plaketo za požrtvovalno delo na področju gašenja požarov in pomoči občanom ob različnih naravnih nesrečah prevzel predsednik Tihomil Pahor

Plaketo mirensko-kostanjeviške občine je prejel tudi Davorin Marušič za odkrivanje zgodovinskih ostalin iz 1. svetovne vojne na goriškem Krasu ter za postavitev znamenj in spomenikov na temo 1. svetovne vojne.

Davorin Marušič je bil tudi prvi, ki je nasadil oljčne nasade pod Cerjem ter tako spodbudil, da so nastali še drugi.

Med dobitniki priznanj je Društvo žensk Žbrinca Opatje selo, ki od ustanovitve pred 10 let ohranja stare običaje in navade ter to znanje in zavedanje posreduje mlajšim generacijam. Predsednica Erika Vidič Ferfolja:

Za ohranjanje tradicije, kulinarične dediščine, prispevek k bogatejši in kakovostnejši turistični ponudbi ter k razvoju in promociji občine je občinsko priznanje letos prejela tudi Gostilna Makorič iz Orehovelj - Darja Makorič nadaljuje več kot 120-letno družinsko tradicijo:

Priznanje je občinski svet dodelil tudi Milovanu Valiču za sodelovanje s KS Opatje selo in društvi ter za izvedbo mnogih razstav in drugih umetnostnih in organizacijskih dejavnosti v Občini Miren-Kostanjevica.

(Foto: Mitja Ambroželj)

Deli z drugimi:
Aktualno

To sredo, takoj po 11.: Vse višji davki suše, lahko Vipavska dolina,"slovenski vrt" znova zacveti?

Preberi več

O nagrajenih inovativnih učnih oblikah in ljubiteljski kulturi - v ponedeljek ob 11h

Preberi več

KORAKI DO USPEHA: Kaj pa družbena odgovornost delodajalcev? Torek!

Preberi več

Parada učenja in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

Robin Hud festival v Deželi prijateljev

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down