Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nadgradnja trgovine v Komnu v slepi ulici: Tuš v sporu z lastnikoma prostorov, Pošta Slovenije spremenila politiko

Tus Komen
Foto: Primorske novice

Razširitev oz. nadgradnja trgovskega centra v Komnu se je zapletla. Po prazniku Občine Komen 21. junija smo tudi na Radiu Robin objavili, da so o zadevi že stekli intenzivni pogovori. V zgornjem delu naj bi svoj prostor poleg trgovine Tuš dobili tudi pošta in lekarna, poleg pa naj bi zraslo sodobno parkirišče.

Ideja se je porodila že pred dvema letoma, a namesto realnosti je postala občinska rak rana, nam je v oddaji Dober dan, župan zaupal župan Erik Modic: ''Zapletlo se je, ker Tuš ni lastnik teh prostorov, ampak samo najemnik, lastnika sta dva sklada. Prišlo je do razsajanj med Tušem na eni strani in tema dvema skladoma glede samega vlaganja. Medtem je tudi Pošta Slovenije spremenila svojo strategijo v Sloveniji in je odstopila od tega, da bi vlagala v neke povečave svojih poštnih logističnih zmogljivosti v manjših krajih, med njimi je tudi Komen.''

Kot da ne bi bilo težav dovolj, pa je naposled prišlo še do situacije, da se prodaja Tuš kot trgovska veriga, ki naj bi kmalu pristala v rokah Mercatorja, zadeva sicer ni še dokončno potrjena. Kaj Občini Komen sploh še preostane?

''Sedaj smo v ne bom rekel pat poziciji, ampak moramo počakati, da se ta klopčič odvije. V tem času smo pristopili vsaj v tej smeri, da bomo nadomestili izpad pošte na ta način, da bomo skušali zagotoviti stanovanja, nad predvidenim prostorom lekarne pa poslovne prostore,'' odgovarja Modic.

Z nekaterimi vlagatelji so že v dogovoru, tako da če se ne bo kmalu razčistilo s Tušem, župan Modic pričakuje, da bodo zaživela vsaj omenjena stanovanja in poslovni prostori. Glavni cilj ostaja, da se prihodnje leto načrtuje projektiranje celotne zgodbe in pridobitev gradbenega dovoljenja, želja za izvedbo projekta pa se zamika na leto 2025.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down