Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Načrti za 7-milijonsko investicijo še niso padli v vodo

V Posočju nad prenovo Zdravstvenega doma Tolmin in ureditvijo satelitskega urgentnega centra niso obupali. Sedaj so prijavili 4,4 milijonski projekt prenove Zdravstvenega doma.

Z vsemi pripravljenimi projekti, vključno z gradbenim dovoljenje, so nameravali okvirno 7 - milijonsko investicijo prijaviti na januarski razpis ministrstva za zdravje, kjer pa nato satelitski centri niso bili predvideni za sofinanciranje. Sledil je sestanek z z državno sekretarko Alenko Forte, po katerem so se odločili za prijavo projekta v prvi fazi, je pojasnil župan Uroš Brežan. „Smo nekako razčistili, na kakšen način je prišlo do razpisa, za katerega smo pri nas verjeli, da bo vključeval tudi investicijo v satelitske urgentne centre, zdaj tega noter ni, kljub temu pa smo mi s kar velikim angažiranjem prišli do možnosti, da oddamo vlogo za razpis."

Dogovorili so se tudi z obema občinama soustanoviteljicama, v petek pa vlogo s prijavo za 4,4 milijona evrov vredno investicijo tudi oddali. „Verjamem, tudi na podlagi naših pogovorov v sredo z državno sekretarko, da smo lahko optimistični, da bomo na temu razpisu tudi uspešni, je pa res, da to ne vključuje tudi izvedbe satelitskega urgentnega centra, ki pa naj bi bil potem, po zagotovilih, naknadno direktno sofinanciran z Ministrstva za zdravje. Je pa ta prijava in investicija, ki je sedaj predvidena, predpogoj za to, da lahko uredimo v Tolminu tudi satelitski urgentni center. “

Ki je za območje, ki ga pokriva tolminski Zdravstveni dom velikega pomena, prostori nujne medicinske pomoči sedaj obsegajo le dobrih 20 kvadratnih metrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down