Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Vrtovčah raste nov park za druženje in šport, tisti v Malih Žabljah že zaključen

Na Vrtovčah raste park za druženje in šport. Stroji so že zahrumeli tako na lokaciji parka, kot tudi na makadamski poti, ki bo vodila do tja.

Osrednji del parka bo večnamensko igrišče, dolgo 28 in široko 16 metrov, s treh strani zavarovano z ograjno mrežo in razsvetljeno z reflektorji. Ker je teren nagnjen, se bo nagib izkoristilo za ureditev manjše tribune.

''Športni park bo namenjen občanom in bo vseboval v prvi fazi večnamensko igrišče s tribunami, podpornim zidom, parkiriščem, otroškim igriščem in predpripravo za servisni objekt, ki se bo gradil v drugi fazi,'' razkrije Tomaž Jakin z Občine Ajdovščina.

To je pomembna pridobitev, saj si park krajani želijo že dlje časa. Na njegovem območju so v teh dneh opravljali groba dela, kot so pikiranje, izkopi in izravnava terena. Po njihovem zaključku se bo nadaljevalo z izgradnjo kamnite zložbe, tribun in ostalimi betonskimi deli, iz bližnjih Lisjakov pa je do lokacije potrebno pripeljati vodovodno in električno napeljavo.

Dela se bodo za naslednjih 10 dni nekoliko ustavila, saj se delavci umikajo na dopuste in na hladno, potem pa se bodo nadaljevala s polno paro. ''Vrednost same investicije je približno 226.000 evrov, gradi ga lokalno podjetje in bo v celoti krita iz občinskega proračuna,'' še doda Jakin.

Park za druženje in šport na Vrtovčah naj bi bil nared do konca letošnjega leta.

So pa med tem že končali podobno investicijo v Malih Žabljah. Tamkajšnji na novo zgrajeni športni park vsebuje nogometno igrišče, balinišče in prostor za druženje tik ob igralih. Dobrih 200 tisočakov vredna novost je do potankosti urejena, opremljena s klopmi in vsemi drugimi potrebnimi rekviziti za aktivno preživljanje prostega časa. Prostor bo namenjen tudi parkiranju, postavljen je pitnik in vsa oprema za potrebe tamkajšnjega društva in krajevne skupnosti.

Foto: Občina Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down