Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Trgu Evrope koncert ob drugi obletnici razglasitve Nove Gorice z Gorico za EPK 2025

V nedeljo bosta minili natanko dve leti od dne, ko je bila Nova Gorica z Gorico razglašena za evropsko prestolnico kulture 2025. Razglasitev so predstavniki obeh občin in snovalci projekta takole pričakali na skupnem Trgu Evrope:

Izhajali smo iz tega kar imamo, iz tradicije, naše zgodovine, naših zgodb in jih transformirali v nekaj, kar bi lahko zraslo v prihodnost iz tega.“

je takoj po razglasitvi pred dvema letoma povedala Neda Rusjan Bric, tedanja umetniška vodja kandidature.

Na račun obletnice bo v nedeljo na Trgu Evrope potekal prazničen program: ob 17. uri bodo otroci v okviru projekta "Luci e lumi" zgradili praznično somestje iz ročno izdelanih hišk, v katerem je sodelovalo 1200 otrok z obeh strani meje, uro kasneje sledi prižig lučk na novoletni smreki.

Ob 19. uri sledi koncert Maje Keuc in Uroša Perića, glasbena poslastica za vse ljubitelje soul, blues in džez melodij. Večer se bo sklenil s koncertom goriške pevke Tish.

Ekipa zavoda GO!2025, ki pripravlja projekt, se medtem kadrovsko krepi. Pred dobrim mesecem je dobila tudi programskega vodjo, Stojana Pelka, ki je takole pojasnil, kaj se trenutno dogaja s projektom:

Čezmejnost pa je po Pelkovih besedah, zmagovalna dimenzija projekta. Središče dogajanja bo t. i. EPICenter, ki bo nastal na območju skupnega Trga Evrope. Ponudbe za projektiranje ureditve na EZTS GO zbirajo do konca leta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down