Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Tolminskem prihodnje leto nižje cene komunalnih storitev

Foto Prispevki (17)
Foto: Občina Tolmin

V Občini Tolmin so v pričakovanju spremembe cen oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda ter ravnanja s komunalnimi odpadki.

Tokratna predlagana sprememba je majhna, a za odjemalce pozitivna. Svetniki so predlog spremenjenih cen potrdili, tako da bo v prihodnjem letu povprečna 4-članska družina za komunalne storitve mesečno odštela približno 1 evro manj.

''Skupaj z direktorjem Komunale Tolmin Župan Mitjo Costantinijem smo obravnavali predloge sprememb komunalnih storitev in kljub temu, da je za leto 2024 napovedana nekje 7-odstotna inflacija, pa lahko povemo, da se bodo cene v Tolminu znižale. Sicer samo znižanje ni visoko, znaša dober odstotek, ampak če to seštejemo skupaj s predvideno inflacijo, pa lahko govorimo o približno 8-odstotnem znižanju cen v primerjavi z realnimi cenami na trgu. To je dokaz dobrega dela Komunale Tolmin,'' je dejal župan Alen Červ.

Ob upoštevanju inflacije je nominalno znižanje cen komunalnih storitev pomemben korak v dobrobit občank in občanov, še dodaja Červ.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down