Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Tolminskem precej prometnih izzivov, zato pripravljajo novo prometno strategijo

Obvoznica Tolmin

Tudi Občina Tolmin je pristopila k izdelavi nove občinske celostne prometne strategije. S posodobljeno strategijo želi nadaljevati z vzpostavljanjem sistema za uresničevanje prometne politike v skladu s cilji trajnostnega razvoja, gospodarske blaginje, socialne povezanosti in varstva okolja ter nadgraditi ukrepe, zastavljene v strategiji iz leta 2017.

Gre za dokument za obdobje med letoma 2025 in 2030 z navedbo ključnih aktivnosti občine za zagotavljanje ustrezne dostopnosti in spremembo mobilnostnih navad. Povezanost in dostopnost sta razvojni komponenti, zato dokument posredno naslavlja tudi razvoj infrastrukture in turizma, pa tudi demografske izzive.

''V naši občini imamo kar nekaj izzivov, vezanih na promet, tako od režimov parkiranja, dostopnosti javnega potniškega prometa do spodbujanja bolj trajnostnih oblik mobilnosti in izboljševanja položaja tako pešcev kot kolesarjev v prometu. Zato si želim, da bi ta dokument dejansko imel aplikativno vrednost, da ne bi bil le strategija, ki je sama sebi namen, ampak da jo bomo uspeli tudi implementirati in da bo izboljšala prometno situacijo v celotni občini,'' je povedal župan Alen Červ.

Pripravo dokumenta je občina zaupala Posoškemu razvojnemu centru, ki bo v sodelovanju s podjetjem Locus do začetka prihodnjega leta poskrbel za vse faze, ki vključujejo številne delavnice in različne načine vključevanja javnosti.

Pripravo strategije sofinancira evropski Kohezijski sklad. Zaključek procesa je predviden z obravnavo in sprejemom predloga pripravljenega dokumenta na seji občinskega sveta v prvem delu prihodnjega leta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down