Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na sežanskem bo glavni letošnji cilj dokončanje projektov, ki so v teku

Foto: Stadioni.org

Občina Sežana je konec preteklega leta sprejela zelo razvojno naravnani proračun za leto 2024, težak kar 25 milijonov evrov in pol. Precej je novih projektov, prioriteta pa ostaja dokončanje tistih, ki so trenutno v teku.

Ena takšnih je ureditev pločnikov in cestne infrastrukture skozi Dutovlje, o kateri smo poročali že prejšnji teden. Prometna povezava ostaja pereča problematika tudi v Tomaju, letos bodo predstavili idejno zasnovo. Kaj pa ostali?

''Zaključujejo se projekti, kot je energetska sanacija športne dvorane. Tu imamo kratek rok, končano mora biti do letošnjega februarja, da lahko potem gremo naprej. Zaključuje se izdelava športnega igrišča oz. balinišča v Pliskovici, začeti in končati se mora tudi osnovna šola na Štjaku,'' odgovarja sežanski župan Andrej Sila

Prej omenjeni proračun je za skoraj milijon evrov bogatejši od lanskega tudi zaradi številnih večjih projektov, katerih začetek načrtujejo kmalu: ''Med močnimi projekti, ki jih zagotovo bomo zagnali v letu 2024, so nedvomno izgradnja glasbene šole v Sežani z ureditvijo mestnega jedra, poleg tega pa vsekakor ciljamo na to, da začnemo s projektom nove obrtno-poslovne cone v Sežano, o kateri se govori že precej let.''

Ogromno je še ostalih stvari, ki jih je treba urejati, zaključi Sila. Evropski denar si obetajo pri izgradnji komunalne infrastrukture v novi poslovni coni na sežanskem terminalu. Pomoči si obetajo tudi pri sanaciji atletske steze pri sežanskem stadionu, prav tako se v bližini predvideva gradnjo gasilskega doma in skladišč, projekt Konstrukturizem pa se bo zavzel za Kosovelovo dediščino med Sežano in Tomajem. Ne smemo pozabiti na vzpostavitev protipožarne preventive Kras-Carso, obnovo turistično-informacijskega centra Sežana, opremljanja vodnjaka v Klaričih in ureditve pokopališča v Sežani.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down