Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na severnem Primorskem je ministrstvo predvidelo šest ambulant za bolnike brez izbranega zdravnika

Ministrstvo za zdravje je objavilo seznam 94 ambulant za bolnike brez izbranega zdravnika. Seznam za večino zdravstvenih domov predvideva po eno ambulanto, največ, kar 19, pa jih bodo dobili v Ljubljani. Na območju severne Primorske bo takih ambulant šest: po ena v Ajdovščini, Tolminu in Sežani, tri pa v Novi Gorici.

Ambulanta naj bi v Ajdovščini začela delovati s 1. marcem. Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina, Egon Stopar, pravi, da so končna navodila v zvezi z delovanjem teh ambulant prejeli pred nekaj dnevi:

Tako da se sedaj organiziramo in postavljamo. Vsi veste, da se ukvarjamo z veliko kadrovsko stisko in tudi organiziranje teh ambulant ne bo lahko. Vendar bomo naredili vse, da to naredimo. Sedaj pač moramo postaviti vse stvari. Še kakšno vprašanje je, na katerega moramo dobiti tudi uraden odgovor. Tako da v naslednjih dneh oziroma v tem mesecu računam, da bomo te stvari razčistili in vzpostavili.“

Ko bodo dobili odgovore na vprašanja in vzpostavili ambulanto za bolnike brez izbranega zdravnika, bodo tudi poskrbeli za to, da bodo o delovanju ambulante za neopredeljene bolnike obveščali javnost.

Kako je v zdravstvenem domu Nova Gorica, tam je ministrstvo dodelilo 3 takšne ambulante, pa smo vprašali direktorico Petro Kokoravec:

Točne informacije o tem, kdaj bomo uspeli vzpostaviti ambulante, še nimamo, saj smo informacijo o tem, da bo zdravstveni dom Nova Gorica dobil tri ambulante, dobili praktično konec leta, 30. 12. Vmes so bili prazniki. Tako da smo sedaj v fazi preverjanja, kateri od zaposlenih bi se sploh želeli vključiti v delovanje te ambulante. Ker gre namreč za to, da se bodo zdravniki, medicinske sestre in tudi administratorji, v delo te ambulante vključevali izven rednega delovnega časa, torej bomo z njimi sklepali podjemne pogodbe.“

Tako da bodo v novogoriškem zdravstvenem domu najprej ugotavljali, koliko je kadrovske razpoložljivosti za vzpostavitev ambulant za neopredeljene paciente.

In glede na to, bomo potem organizirali delovanje teh ambulant v obsegu, kolikor bomo lahko.“

Ko bodo znani vsi odgovori, bodo tudi v zdravstvenem domu Nova Gorica objavili obvestilo o tem, kdaj bodo ambulante delovale in kako se lahko pacienti prijavijo na preglede.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down