Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na predstavitvi poklicev v Novi Gorici pričakujejo 300 osnovnošolcev

Gradbenik Prava

V središču Nove Gorice se bo danes popoldan odvijal Dan poklicev, dogodek organizira novogoriška območna obrtno-podjetniška zbornica. Nanj vabijo predvsem devetošolce iz okoliških osnovnih šol, saj bi jim radi pokazali čim širši izbor poklicev, ki jih opravljajo obrtniki in podjetniki na Goriškem.

Predstavili bomo okrog 50 poklicev, udeležilo se ga bo 300 učencev iz 13 osnovnih šol, sodelujejo okrog 40 podjetnikov in obrtnikov Območno-podjetniške zbornice Nova Gorica,“

našteva Siniša Lozar, predsednik odbora za promocijo poklicev na omenjeni zbornici.

Dogodek se začenja ob 14. uri, pred novogoriško mestno hišo. Organizatorji poudarjajo, da z Dnevom poklicev ne želijo promovirati zgolj poklicev in izpostavljati tistih, ki veljajo za deficitarne.

Poslanstvo tega dogodka je, da v širši oklici obdržimo obrtne poklice, ki so zelo pomembni, nekaj poudarka dajemo tudi na druge poklice, ki jih obrtniki potrebujemo, nekako je tako:obdržati ljudi, da bodo opravljali vse različne poklice.“

Gre pa tudi za poklice, ki jih širša okolica potrebuje, še poudarja Lozar, zato imajo dogodki, kot je današnji, toliko večjo težo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down