Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na podlagi uspešnega projekta v Budanjah v Občini Ajdovščina do konca leta še pet javnih objektov s sončnimi elektrarnami

Občina Ajdovščina vabi občanke in občane k izkazu interesa za koriščenje električne energije, proizvedene v sončnih elektrarnah na strehah javnih objektov.

Po uspešno izpeljanem pilotnem projektu oz. prvi samooskrbni skupnosti v državi, postavljeni v Budanjah, načrtuje podjetje GEN-I do konca letošnjega leta s sončnimi elektrarnami opremiti še nekaj objektov, ki bodo za koriščenje energije dostopne vsem zainteresiranim uporabnikom, prednost pa bodo imeli občani občine Ajdovščina.

Župan Tadej Beočanin: ''Gre za pet javnih objektov, na katerih bodo postavljene sončne elektrarne, ki lahko oskrbijo približno 100 stanovanj z električno energijo. Na ta način želimo ponuditi ugodnosti, ki izhajajo iz sončne elektrarne - tako nižjo ceno, ki je tisto, ki občane najbolj zanima, po drugi strani pa pomemben prispevek k ohranjanju našega okolja, k uporabi obnovljivih virov energije in s tem kvalitetnemu zelenemu prehodu našega območja.''

Vse tiste, ki ste zainteresirani za priklop na sončne elektrarne na javnih objektih, vabijo k izkazu interesa preko poziva, ki bo na občinski spletni strani odprt do 15. septembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down