Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na oder Kosovelovega doma Sežana se po treh letih vrača Premik

Ekipa neodvisnih prostovoljcev, ki sledi osnovni ideji o združevanju in povezovanju na lokalni ravni, se po triletni pavzi vrača z velikim dogodkom PREMIK 2023, s katerim želijo ponovno širiti odlične ideje, spodbuditi tako mlajše kot starejše v delo za skupnost in povezovanje.

''Mi smo neformalna skupina prostovoljcev, ki želi premikati meje oz. pokazati dobre prakse na različnih področjih, od osebnih do poslovnih, angažirati ljudi, jim dati misliti in jih spodbuditi k uresničevanju svojih sanj, da seveda te zaživijo,'' je dejala Julija Žerjal.

Njihova pot se je začela že leta 2015, ko se je več ljudi z različnimi znanji povezalo v neformalno skupino. Letos je vajeti prevzel Klub kulturnih ustvarjalcev UM iz Sežane, a glavno vodilo in slogan ostaja ista: KER VSAK PREMIK ŠTEJE oz. POSLUŠAJ, DOŽIVI IN PREMAKNI. Letošnji dogodek bo tako njihov peti: ''Na odru Kosovelovega doma Sežana se bo predstavilo 6 govorcev, in sicer Matic Peric, Gregor Jazbec, Andreja Gomboc, Sibila Leskovec in Blaž Turk (ter Filip Dobranič, op. p.). Vsak na svojem področju dela dobre premike in zakaj jih ne bi poslušali in se od njih nekaj naučili oz. dobili motivacijo, da tudi sami naredimo premik za svoje življenje.''

Premik se bo odvil to nedeljo v veliki dvorani Kosovelovega doma Sežana s pričetkom ob 18. uri. Dogodek bo podprla tudi sežanska Občina. ''Vsak posameznik je na dogodku dobrodošel. Potrebna je samo dobra volja in želja po tem, da slišiš neke dobre zgodbe in se iz tega nekaj naučiš.''

Po drugi strani pa želijo prikazati ljudem, da z željo in sanjami se da doseči marsikaj, zaključi Julija Žerjal. Vstopnice so naprodaj na blagajni Kosovelovega doma.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down