Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na nov vrtec v Dobrovem bo potrebno še počakati

Vrtec Dobrovo Avtorska

Gradnja novega vrtca na Dobrovem bi že morala steči, a sedaj kot kaže, te velike investicije še nekaj časa ni pričakovati oziroma se gradnja zamika vsaj za kakšno leto ali dve.

Investicija je bila ocenjena na dober milijon in pol, pri čemer bi polovico prispevala država. A so prva tipanja na terenu pokazala, da bi bila gradnja neprimerno dražja, pravi briški župan Franc Mužič: „Projektantska vrednost je bila okrog milijon in pol, najnižja ponudba pa je bila tri milijone. Tako da, enormno višja cena. Analizirali smo še druge zadeve in se odločili, da investicijo zamaknemo za leto ali dve.“

Po ocenah strokovnjakov, naj bi se cene v gradbeništvu v prihodnjih letih vendarle nekoliko spustile, zato je modro počakati, dodaja Mužič. Kam bodo razporedili za vrtec načrtovana sredstva? „Ureditev parkirišč v Šmartnem, gradnja javnih sanitarij, prav tako v Šmartnem, kjer je več kot potrebno. Pa tudi ureditev ceste do razglednega stolpa v Gonjačah. Smo začutili, da je prioriteta nekaj drugega.

S tem so se strinjali vsi občinski svetniki, dodaja Mužič. Sicer pa, da se nameravajo, ko bo priložnost, ponovno prijaviti na razpis.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down