Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na nevarnost utopitve bo tudi letos pri jezu v Solkanu opozarjal informator

Prilagojen obratovalni režim in informator sta ena od glavnih ukrepov za večjo varnost pri Soči v Solkanu, kjer ni uradno kopališče, a je v poletnem času tam že tradiconalno veliko domačinov, vse več pa tudi obiskovalcev. Na novogoriški občini pa dodajajo, da je sedaj z brvjo omogočeno prehajanje z enega na drugi breg Soče.

Novogoriška občina, Soške elektrarne Nova Gorica in solkanski Kajak klub so tudi letos sklenili Sporazum o sodelovanju pri izvedbi ukrepov varstva pred utopitvami pri »Starem jezu« na Soči pri Solkanu. V poletni sezoni, od 22. junija do 1. septembra letos bodo Soške elektrarne Nova Gorica prilagodile obratovalni režim HE Solkan, da bo pretok reke Soče pri Solkanu stabilnejši. Kajak klub Soške elektrarne pa bo v času poletne sezone zagotovil prisotnost informatorja, vsak dan med 10. in 19. uro. Informator bo ob solkanski kajakaški progi obiskovalce dodatno seznanjal o nevarnostih utopitve, tako da jih bo opozarjal na vsebino informacijskih tabel.

Na MONG dodajajo, da je s postavitvijo brvi za kolesarje in pešce sedaj omogočeno prehajanje z enega na drugi rečni breg, sicer pa Stari jez na Soči pri Solkanu, ki velja za tradicionalno mesto kopanja, ni uradno kopališče, kar pomeni kopanje na lastno odgovornost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down