Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na namakalnem sistemu Vogršček dnevno odkrivajo nova puščanja

Na ceveh namakalnega sistema Vogršček še vedno odpravljajo okvare oz. puščanja. Okvare so bile po besedah direktorja novogoriškega podjetja Vodovodi in kanalizacija Boruta Mozetiča doslej odkrite v neposredni bližini jezu akumulacijskega jezera Vogršček, tam so vse že sanirane, ostale pa so bile ugotovljene še na Prvačkem polju, na polju Črniče, na poljih v Biljah. Od začetka oroševanja pa se pojavljajo okvare še na dornberškem delu namakalnega sistema, v zadnjem tednu so bile tam odkrite kar štiri napake.

Do danes je bilo evidentiranih 20 večjih okvar, to je puščanj cevi namakalnega sistema. Od tega je dobra polovica puščanj že bila saniranih. Na primarnem vodu sta še dve okvari v postopku saniranja od skupaj šestih do sedaj odkritih. Ostale okvare pa so na sekundarnem vodu in priključkih.“

Mozetič dodaja, da je namakalni sistem Vogršček v uporabi, a z občasnimi prekinitvami zaradi popravil, kjer se pojavljajo okvare.

Oroševanje in tudi namakanje že poteka oziroma je v možnosti uporabe, izvajanja, razen na polju Črniče, kjer je potrebna sanacija na samem črpališču.“

Ker je namakalni sistem po dolgih letih ponovno v polnem obratovanju, torej deluje pod višjimi tlaki, je bilo po Mozetičevih besedah pričakovano, da se bodo posledice dotrajanih cevi sistema šele sedaj pokazale v pravi luči. Nova puščanja odkrivajo skorajda dnevno. Kot še dodaja, je cevno omrežje namakalnega sistema Vogršček v zelo slabem stanju in kliče po takojšnji temeljiti obnovi.

Foto: Ambrož Sardoč

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down