Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Krasu se to soboto s festivalom Kraška gmajna pričenja sezona dogodkov

To soboto se pričenja festival Kraška gmajna. Letos se festival naravoslovnega in dediščinskega turizma na območju Krasa in Brkinov odvija že sedmič.

Z 20 manjšimi dogodki vabijo na pristno raziskovanje tamkajšnjih krajev, ljudi in kulinarike, v katero domačini vključujejo vse kar jim narava ponudi, poudarja Katja Kralj, strokovna vodja destinacije Kras in Brkini (agencija ORA Krasa in Brkinov). V okviru festivala so organizirani tematski pohodi delavnice, kulinarična doživetja in predavanja. V mrežo sodelovanja so se ob tokratnem dogajanju povezale tako organizacije, ki delujejo na področju turizma, kot tudi številni ponudniki, ki pestrost kraške gmajne dopolnjujejo s pristnimi doživetji. Kraljeva še napoveduje:

"Festivalu Kraška gmajna bodo sledile še druge večje in manjše prireditve: v mesecu maju bogato dogajanje ob 390-letnici turizma v Vilenici, bogato dogajanje ob tednu čezmejnega parka Geopark Kras- Carso, v mesecu maju za športne navdušence še MTB Slavnik, za ljubitelje kulinarike pa bomo v poletnih mesecih od junija do konec avgusta ponudnike povezali v KrasPass Gourmet."

Gre za veliko gastronomsko družino, ki vključuje več deset priznanih vinarjev, vrhunskih chefov, gostincev s tradicijo, gostoljubnih turističnih kmetij, pa tudi sadjarjev, zeliščarjev, sirarjev, čeblarjev in kamnosekov. Na ta način obiskovalcem omogočajo, da vsak dan v tednu doživijo edinstvenost Krasa in Brkinov.

"Na destinaciji se bodo zvrstili še številni dogodki. Med večjimi pa zagotovo velja izpostaviti Praznik terana in pršuta v avgustu, jesensko Martinovanje na Krasu ter Festival Brkinske sadne ceste."

Sicer pa je število mest na festivalu Kraška gmajna, ki se bo odvijal od te sobote pa vse do 20. maja, omejeno, zato organizatorji poudarjajo, da je za dogodke festivala Kraška gmajna potrebna predhodna prijava.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down